Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Room. 10:9-10.

Tunnustus ja usko

 

9. Jos sinä siis tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, niin sinä pelastut,

 

 

(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: Room. 10:9)

 

9. Tällainen "tunnustaminen" ilmentää omakohtaista suhdetta siihen henkilöön, jonka omaksi tunnustaudutaan. Tunnustuksen sisältö on: Jeesus on Herra. Tämä merkitsee samalla Jeesuksen tunnustamista Jumalaksi. On mahdotonta tunnustaa Jeesusta uskomatta, että hän elää. On uskottava, että hän kuoli, mutta että hän on voittanut kuoleman ja elää tänään. Näin tunnustetaan samalla Jeesuksen Kristuksen ehdoton arvovalta.

 

Jaeviittaukset:

Matt. 10: 32. Sen tähden jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa.

Luuk. 12: 8. Pyhän Hengen pilkka

(Matt. 10:32,33, 12:32, 10:19,20)

"Minä sanon teille: Jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, myös Ihmisen Poika on tunnustava Jumalan enkelien edessä.

Apt. 16: 31. He vastasivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin pelastut, sinä ja sinun perhekuntasi."

 

 

 

10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

 

 

(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: Room. 10:10)

 

10. Ensin tulee usko, sitten tunnustus. Ihminen on vanhurskautettava; muutoin hän ei voi pelastua. Vanhurskauttaminen tapahtuu uskon kautta, mutta tämä usko on välttämättä tunnustettava. Tunnustuksen puuttuminen on osoitus uskon puuttumisesta. Usko ja tunnustus ovat oikeastaan sama asia. Tunnustus ilman uskoa on kerskaamista tai itsepetosta, kun taas usko ilman tunnustusta voi olla pelkuruutta. Tunnustus on aina elävän ja vilpittömän uskon luonnollinen seuraus.

 

Jaeviittaukset:

2. Kor. 4: 13. Koska meillä on sama uskon Henki, niin kuin on kirjoitettu: "Minä uskon ja siksi puhun", niin mekin uskomme ja sen tähden myös puhumme.

 

Seuraavat jakeet

 

 

Sivun alkuun

 

©2019 Room. 10:9-10. | PELASTUS - suntuubi.com