Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Room. 10:13-14.

Huuda avuksesi Herran nimeä!

 

13. Sillä jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.

 

 

(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: Room. 10:13)

 

13. Lainaus on peräisin Jooel 2:32:sta. Pietari käytti samaa ilmaisua helluntaipäivän saarnassaan (Apt 2:21) selvittääkseen juutalaisille kuulijoilleen, että pelastuksen ovi oli avoin kaikille, riippumatta siitä, olivatko he osasyyllisiä Jumalan lähettämän Jeesuksen hylkäämiseen. On selvää, että tässä tarkoitetaan Jeesusta (j. 9). Pelastukseen vie vain yksi tie, ja se on sama tie juutalaisille ja pakanoille - Kristus Jeesus. Rukoukseen liittyvät pyhien kirjoitusten lupaukset rajoittuvat Jumalan kansaan, mutta niissä on yksi erittäin merkittävä poikkeus - nimittäin että Jumala kuulee jokaista, joka huutaa avuksi hänen nimeään pelastuakseen.

 

Jaeviittaukset:

Ps. 91: 15. Hän huutaa minua avukseen, ja minä vastaan hänelle.

Minä olen hänen kanssaan ahdistuksessa.

Minä vapautan hänet ja kunnioitan häntä.

Joel. 2: 32. Ja jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu. Sillä Siionin vuorella ja Jerusalemissa ovat pelastuneet, niin kuin Herra on sanonut; ja pakoon päässeitten joukossa ovat ne, jotka Herra kutsuu.

Apt. 2: 21. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.'

 

 

 

14. Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen häntä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa häneen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei ole julistajaa?

 

 

(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: Room. 10:14)

 

14. Ilman uskoa ihminen ei voi huutaa avuksi Herran nimeä. Tosin Herra on rikas antaja kaikille, jotka huutavat häntä avuksi (j. 12), mutta avuksi huutaminen edellyttää välttämättä uskoa. Jotta Jumalaan voitaisiin uskoa, ihmisten on saatava kuulla hänestä. Ja jotta he voisivat kuulla, jonkun on julistettava häntä heille. Koska asianlaita on näin - että joku on lähetettävä - kenenkään ei pitäisi pahastua siitä, että joku on totellut taivaallista käskyä ja saarnaa pakanoille evankeliumia (Apt 26:16-19).

 

Jaeviittaukset:

Apt. 8: 31. Tämä vastasi: "Kuinka minä voisin ymmärtää, jos kukaan ei minua opasta?" Hän pyysi Filipposta nousemaan ja istumaan viereensä.

 

 

 

Seuraavat jakeet

 

 

 

 

Sivun alkuun

 

©2019 Room. 10:13-14. | PELASTUS - suntuubi.com