Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Room. 10:15-16.

Julistus ja lähettäminen.

 

15. Ja kuinka kukaan voi julistaa, ellei ketään lähetetä? Onhan kirjoitettu: "Kuinka suloiset ovat niiden jalat, jotka julistavat hyvää sanomaa!"

 

 

(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: Room. 10:15)

 

15. Väärät profeetat lähtevät matkaan lähettämättä, mutta kuninkaan lähettiläiden laita on toisin (Jer 23:21). Lainaus on Jes 52:7:stä. Apostoli on todistanut, että ihmisten on julistettava evankeliumi ihmisille. Se ei lankea taivaasta kuin sade. Hän viittaa vanhaan profetiaan ja korostaa sitä, minkä ilon evankeliumin julistus tuo mukanaan. "Kuinka suloiset ..." miten hyvä onkaan, että ne tulevat!

 

Jaeviittaukset:

Jes. 52: 7. Kuinka suloiset ovat vuorilla ilosanoman tuojan jalat, hänen, joka julistaa rauhaa, ilmoittaa hyvän sanoman, julistaa pelastusta ja sanoo Siionille: "Sinun Jumalasi on kuningas!"

Ef. 6: 15. ja olkoon kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumia kohtaan.

 

 

 

16. Kaikki eivät kuitenkaan ole olleet kuuliaisia evankeliumille. Jesaja sanookin: "Herra, kuka uskoo meidän saarnamme?"

 

 

(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: Room. 10:16)

 

16. Hän joutuu tunnustamaan, etteivät kaikki ole ottaneet evankeliumia vastaan eivätkä ole totelleet sitä. Tämän oli sanonut sama profeetta, joka puhui lähettämisestä (Jes 53:1). Kun profeetat ennustivat Messiaasta, sanomaa ei kuultu eikä otettu vastaan, ja kun hän itse astui esiin, sama toistui.

 

Jaeviittaukset:

Jes. 53:1. Herran palvelijan kärsimys

Kuka uskoo meidän julistuksemme, kenelle Herran käsivarsi ilmoitetaan?

Joh. 12: 38. että toteutuisi profeetta Jesajan sana, jonka hän on puhunut:

        "Herra, kuka uskoi meidän saarnamme, ja kenelle Herran käsivarsi ilmoitettiin?"

 

Seuraavat jakeet

 

 

Sivun alkuun